Newsletter

Ενημερωθείτε άμεσα για τα τελευταία νέα της σχολής

Φροντιστήρια Κόλλιας

Φροντιστήρια ΚΟΛΛΙΑΣ

Σόλωνος 73, Κολωνάκι

Φροντιστήρια Παπαϊωάννου

BANNER_PAPAIOANNOU

Mama'sGrill

logo-dap

29 Μαϊου 1453... "Εάλω η Πόλις" PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 28 Μάιος 2015 21:44

Πέρασαν 562 χρόνια από την αποφράδα εκείνη ημέρα της 29ης Μαΐου 1453. Την ημέρα που ακούστηκε το "Εάλω η Πόλις" και η Βασιλεύουσα, η «Πόλη των Αγίων», η «Θεοσκέπαστη», η «Πόλη του Ελληνισμού και της Χριστιανοσύνης» έπεσε στα χέρια των Οθωμανών.

argaiv1433

Από τότε αναφερόμαστε σε αυτήν την ημερομηνία με θρήνο και οδυρμό. Η άλωση της Πόλης κατέλαβε στη συνείδηση όλως των Ελλήνων την πιο κεντρική θέση σαν η μεγαλύτερη εθνική απώλεια. Η Τρίτη της 29ης Μαΐου 1453 είναι αποφράς ημέρα και όταν σήμερα επισκεπτόμαστε την Κωνσταντινούπολη, την Πόλη όπως την αποκαλούμε εμείς οι Έλληνες, με αβάσταχτη μελαγχολία θυμόμαστε ότι «κάποτε ήταν δικά μας».

Όταν ο Μωάμεθ ο Β’ με ισχυρό στράτευμα (πεζούς, ιππικό, πυροβολικό και ναυτικό) άρχισε, στις 6 Απριλίου 1453, να πολιορκεί την Κωνσταντινούπολη, το βυζαντινό κράτος ήταν σκιά του εαυτού του, μικρότερο και ασθενέστερο παρά ποτέ. Ουσιαστικά ολόκληρο το κράτος ήταν η πόλη και ο πληθυσμός της, αλλά και αυτός αποδεκατισμένος από τις επιδρομές και τις επιδημίες. Αλλά επί Κωνσταντίνου ΙΑ΄ και γενικότερα την εποχή των Παλαιολόγων το κράτος της Κωνσταντινούπολης ήταν ελληνικό, πιο ελληνικό από ποτέ!

Το χρονικό της Άλωσης.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 28 Μάιος 2015 22:00
Περισσότερα...
 
Εξέταση των μαθημάτων "Διδακτική Οικονομική ΙΙ" , "Μετακευνσιανά Οικονομικά" PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 27 Μάιος 2015 08:22
  • Ανακοινώνεται ότι το μάθημα "Διδακτική των Οικονομικών ΙΙ" θα εξεταστεί την Πέμπτη 11 Ιουνίου και ώρα 11:00-13:00, στην Αίθουσα 11
  • Ανακοινώνεται ότι η εξέταση του μαθήματος ''Μετακευνσιανά Οικονομικά'' θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 8 Ιουνίου και ώρα 16:00-18:00 στην Αίθουσα Αγγελοπούλου (Αριστείδου 11).
Περισσότερα...
 
Αίτημα για άμεση κοινοποίηση προγράμματος εξεταστικής Εαρινού εξαμήνου PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 21 Μάιος 2015 15:32

Ως ΔΑΠ Οικονομικού μένοντας πιστοί στις αρχές που μας διέπουν χρόνια και αναλογιζόμενοι το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με την καθυστέρηση στην ανακοίνωση του προγράμματος της εξεταστικής του Εαρινού εξαμήνου 2014-2015, καταθέσαμε σχετικό αίτημα στη Γραμματεία και στα αρμόδια όργανα του Τμήματος , με στόχο την άμεση κοινοποίηση του προγράμματος και τη διευκόλυνση των φοιτητών.

Δείτε το σχετικό αίτημα παρακάτω

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 23 Μάιος 2015 05:02
Περισσότερα...
 
Σαν σήμερα... Η Γενοκτονία των Ποντίων PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 18 Μάιος 2015 21:27

Η γενοκτονία ως όρος καθιερώθηκε στη δίκη της Νυρεμβέργης, όταν καταδικάστηκε η ναζιστική ηγεσία για τα εγκλήματα πολέμου κατά των Εβραίων.Ως νομική έννοια διατυπώθηκε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και καθιερώθηκε στις 9/12/1948, με τη σύμβαση της Ρώμης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τρεις γενοκτονίες συντελέστηκαν τον 20ο αιώνα, των Αρμενίων, των Ελλήνων του Πόντου και των Εβραίων. Εξ’ αυτών οι δύο αναγνωρίστηκαν παγκοσμίως, άμεσα των Εβραίων και έμμεσα των Αρμενίων.

Με το τρίπτυχο «ένα κράτος, μια θρησκεία, ένας λαός», και έχοντας ως συμβουλάτορες Γερμανούς αξιωματικούς, οι Νεότουρκοι αρχικά και στη συνέχεια ο Μουσταφά Κεμάλ, σχεδίασαν και εκτέλεσαν τις δύο πρώτες γενοκτονίες. Το 1915 την γενοκτονία των Αρμενίων και από το 1916 έως το 1923 τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Με το πρόσχημα να μην ενωθούν οι Έλληνες του Πόντου με τις Ρωσικές δυνάμεις, που πολιορκούσαν τον Πόντο, εκτόπισαν τον πληθυσμό από τις παραλιακές περιοχές, στα μεσόγεια της χώρας. Μέσα στο καταχείμωνο, σε εξοντωτικές και χωρίς στοιχειώδη σίτιση και ανάπαυση πορείες, έχασαν τη ζωή τους πολλοί Έλληνες. Εκτός από τους θανάτους που προέκυψαν από τις ταλαιπωρίες υπήρξαν και πολλές περιπτώσεις φρικιαστικών θανάτων από άτακτους τσέτες υπό τα αδιάφορα βλέμματα των συνοδών χωροφυλάκων. Σε πολλές δε περιπτώσεις και με την βοήθεια τους. Και βέβαια δεν εξέλειπαν οι βιασμοί γυναικών, ακόμη και εγκύων, ανήλικων κοριτσιών αλλά ακόμη και ανήλικων αγοριών. Επίσης πολλοί Έλληνες πέθαναν στα τάγματα εργασίας καταπονημένοι από τις εξαντλητικές εργασίες. Έτσι με την εξόντωση του μισού πληθυσμού (353.000) και τον εκτοπισμό-ξεριζωμό του άλλου μισού, τον Αύγουστο του 1923 ο Μουσταφά Κεμάλ αναφώνησε θριαμβευτικά: «Επί τέλους τους ξεριζώσαμε».

Για πάνω από 70 χρόνια, η λέξη γενοκτονία ήταν σχεδόν απαγορευμένη προς χάριν της Ελληνοτουρκικής φιλίας. Οι Πόντιοι όμως δεν ξέχασαν ποτέ το δράμα των προγόνων τους. Πάντα ερχόταν στο νου τους η εικόνα των γονιών και των παππούδων, που όταν ανέφεραν τη λέξη «πατρίδα», γέμιζαν τα μάτια τους δάκρυα. Οργανώθηκαν και αντρώθηκαν κύρια μετά το 1980, και αποφάσισαν να κάνουν το χρέος τους. Έτσι φτάσαμε στην καθιέρωση ημέρας μνήμης για τα θύματα της τουρκικής θηριωδίας. Η ιδέα και οι πρωτοβουλίες για την ψήφιση του σχετικού νόμου ανήκουν στον κοινωνιολόγο Μιχάλη Χαραλαμπίδη.

Με τον νόμο 2193 της 8/11/3/94, η 19η Μαΐου, καθιερώνεται ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Η ημερομηνία αυτή επιλέχτηκε επειδή ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάστηκε στις 19 Μαΐου του 1919 στην Σαμψούντα και τότε ξεκίνησε η δεύτερη και πιο βίαιη φάση του σχεδίου αφανισμού των Ελλήνων.

Τρεις ήταν οι κύριοι παράγοντες που συνήργησαν στην γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Πρώτος παράγοντας οι Γερμανοί καθοδηγητές των Νεότουρκων και του Κεμάλ όπως προαναφέρθηκε. Δεύτερος παράγοντας οι Σοβιετικοί που στήριξαν πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά τον Κεμάλ, επονομάζοντας μάλιστα το κίνημά του «εθνικοαπελευθερωτικό». Αλήθεια από ποιόν; Και τρίτος παράγοντας οι Άγγλοι, Γάλλοι και Αμερικανοί που αρχικά ήταν σύμμαχοι της Ελλάδας και στη συνέχεια την εγκατέλειψαν αβοήθητη. Οι Σοβιετικοί στήριξαν τον Κεμάλ και για έναν άλλο λόγο. Όταν ξεκίνησαν την επανάστασή τους, η Ελλάδα είχε αποστείλει μια σημαντική στρατιωτική δύναμη για να στηρίξει το καθεστώς του Τσάρου. Αυτό δεν το ξέχασαν και δεν το συγχώρησαν ποτέ.

Την ίδια ημερομηνία έχουν καθιερώσει και οι Τούρκοι σαν γιορτή της νεολαίας αλλά και του ξεριζωμού των Ελλήνων. Μάλιστα στα περίχωρα της Σαμψούντας έχουν ιδρύσει χωριό που φέρει την ονομασία 19 Μαίου. Γι αυτό θα πρέπει οι Έλληνες να είναι προσεκτικοί και να μην πέφτουν σε παγίδες, όπως συνέβη στο παρελθόν με τα εξής θλιβερά περιστατικά:

1. Συμμετείχε και τραγούδησε στην γραμμή του Αττίλα στην Κύπρο στις 19 Μαίου 1997 ο τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς. (Εκ των υστέρων ζήτησε συγνώμη)

2. Επελέγει να σταλεί η κρατική ορχήστρα Αθηνών στη γιορτή της τουρκικής νεολαίας την ημερομηνία αυτή το 1998. (Τα μέλη της αρνήθηκαν να πάνε και ο υπουργός πολιτισμού Ε. Βενιζέλος αναγκάστηκε να αναστείλει την αποστολή).

3. Το 1998 ο τότε υπουργός εξωτερικών Γ.Α. Παπανδρέου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του σφαγέα των Ποντίων Μουσταφά Κεμάλ.

4. Στις 19 Μαίου 2000 προσγειώθηκαν τουρκικά αεροπλάνα στην Άγχίαλο ενώ αποβιβάστηκαν τουρκικά στρατεύματα στην Πελοπόννησο στα πλαίσια άσκησης Ελλάδας-Τουρκίας.

Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού σε επίπεδο κρατών έχει αναγνωριστεί μόνο από την Κύπρο, ενώ η Αρμενική έχει αναγνωριστεί σε πάνω από 70. Έχει αναγνωριστεί όμως από τις πολιτείες της Ν.Υόρκης, του Νιού Τζέρσεϊ και της Κολούμπια το 2002, της Γεωργίας και της Πενσυλβάνια το 2004, του Κλίβελαντ το 2005 και της Μασαχουσέτης το 2006.

Περισσότερα...
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015 PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 14 Μάιος 2015 12:17
H ΔAΠ OIKONOMIKOY KEPΔIZEI ΓIA 17H ΣYNEXOMENH ΦOPA ME ΠOΣOΣTO 44%.
ΣAΣ EYXAPIΣTOYME ΓIA TH ΣTHPIΞH ΣAΣ.
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 14 Μάιος 2015 12:30
Περισσότερα...
 
Έναρξη Δηλώσεων Μαθημάτων Εαρινού Εξαμήνου 2014-15 PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 28 Απρίλιος 2015 01:40

Οι δηλώσεις μαθημάτων Εαρινού Εξαμήνου θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 01/05/2015 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 24/05/2015 (24:00) στην ηλεκτρονική διεύθυνση my-studies.uoa.gr

Ο μέγιστος αριθμός μαθημάτων που ο κάθε φοιτητής μπορεί να δηλώσει, εξαρτάται από το εξάμηνο
φοίτησης στο οποίο βρίσκεται, ως εξής:
  • 1ο εξάμηνο φοίτησης – μέχρι 8 μαθήματα Εαρινού εξαμήνου
  •  Από 2ο και εξάμηνο και μετά – μέχρι 20 μαθήματα (10 χειμερινού και 10 εαρινού)
 
Οι φοιτητές μπορούν να μεταβάλλουν τη δήλωσή τους όσες φορές επιθυμούν μέχρι τη λήξη της
περιόδου των δηλώσεων. ΘΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΗ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!
 
Προσοχή: Μετά το περάς της καταληκτικής ημερομηνίας (και μέσα σε διάστημα 3 ημερών ) των
δηλώσεων μαθημάτων ο κάθε φοιτητής ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΙ την ορθότητα της δήλωσής του
μέσα από τον σύνδεσμο «Ιστορικό Δηλώσεων». (Το Ιστορικό δηλώσεων δεν είναι ενεργό όταν το
σύστημα δέχεται δηλώσεις) Μετά και από αυτό το διάστημα ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ ΚΑΜΙΑ
ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ.

 

Αναλυτικά εδώ
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 28 Απρίλιος 2015 02:15
Περισσότερα...
 
Ανακοίνωση Ορκομωσίας PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 23 Απρίλιος 2015 23:39
Γνωστοποιείται στους φοιτητές που ανακηρύχθηκαν πτυχιούχοι κατά την εξεταστική
περίοδο ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 καθώς επίσης και σε προηγούμενες περιόδουςότι
για να συμμετέχουν στην τελετή ορκωμοσίας πρέπει να υποβάλουν αίτηση στη 
Γραμματεία του Τμήματος – Σοφοκλέους 1, 4ος όροφος, γραφ 403 καθημερινά
και ώρες 10.00πμ –13.00μμ από 27/4/15 έως 08/5/15.
 
Τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν είναι τα εξής:
1. Αίτηση (παρέχεται από τη Γραμματεία)
2. Φοιτητική Ταυτότητα (Τρίπτυχο) (επιστρέφεται στον φοιτητή ακυρωμένο)
3. Δελτίο Φοιτητικού Εισιτηρίου (Πάσο-Ακαδημαϊκή Ταυτότητα). Ακυρώνεται
ηλεκτρονικά από τη Γραμματεία και είναι απαραίτητη η επιστροφή του.
 
Η ορκωμοσία των πτυχιούχων θα γίνει στις 18 - 05 - 2015 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ
σε δύο τμήματα [Α - Λ ] και [ Μ - Ω ].
Καλούνται οι πτυχιούχοι οι οποίοι θα καταθέσουν αίτηση για την ορκωμοσία με
την καθομολόγηση την οποία θα παραλάβουν να προσέλθουν στο κεντρικό
κτίριο του Πανεπιστημίου (Πανεπιστημίου 30- Στάση Μετρό «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»)
στην ανωτέρω ημερομηνία ως εξής :
Α΄ ΤΜΗΜΑ [ Α- Λ ] ώρα 09.00 π.μ. - Β΄ΤΜΗΜΑ [ Μ- Ω ] ώρα 10.30 π.μ.
Περισσότερα...
 
Παραλαβή αιτήσεων Πρακτικής Άσκησης PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 20 Απρίλιος 2015 00:43
Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές για Πρακτική Άσκηση εντός της περιόδου Ιουνίου-Σεπτεμβρίου θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτησή τους την  Πέμπτη 14/05/2015 από 12.00 – 15.00 στο γραφείο Πρακτικής Άσκησης, αριθμός 406, Σοφοκλέους 1, 4ος όροφος.
Σας γνωρίζουμε, επίσης, ότι υπάρχει μία θέση για Πρακτική Άσκηση στο εξωτερικό. Η απαιτούμενη βαθμολογία είναι ανώτερη του 7.
 
Απαιτούμενα δικαιολογητικά:
1. Βιογραφικό Σημείωμα
2. Αναλυτική Βαθμολογία (πρόσφατη)
3. Δύο Φωτογραφίες
 
Η επιλογή θα γίνει μετά από τη συγκέντρωση όλων των αιτήσεων των ενδιαφερομένων και με τα παρακάτω κριτήρια:
1. Υψηλότερη βαθμολογία
2. Τελευταίο εξάμηνο σπουδών
3. Επιτυχή παρακολούθηση 30 μαθημάτων τουλάχιστον
4. Άριστο Χειρισμό Η/Υ
5. Καλή ή Άριστη (ανάλογα με το φορέα) γνώση μιας ξένης γλώσσας
6. Ειδικά κριτήρια (ΑΜΕΑ κ.α)
 
Από το γραφείο Πρακτικής Άσκησης
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Τηλ: 210 3689441
 
Το γραφείο θα είναι ανοικτό κάθε Πέμπτη από 12.00 – 15.00
Περισσότερα...
 
Αποτελέσματα Erasmus+ για το έτος 2015-16 PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 14 Απρίλιος 2015 22:25

Σας κοινοποιούμε τα αποτελέσματα επιλογής φοιτητών για Erasmus+ που αφορούν το  ακαδημαϊκό έτος 2015-16.

Δείτε τα εδώ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 14 Απρίλιος 2015 22:36
Περισσότερα...
 
Διακοπή Μαθημάτων και Υπηρεσιών της Σχολής λόγω διακοπών του Πάσχα PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 03 Απρίλιος 2015 01:33

Τα μαθήματα λόγω των διακοπών του Πάσχα διακόπτονται από τη Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου 2015 έως και την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015.  

Η θυρίδα εξυπηρέτησης φοιτητών θα λειτουργεί ως εξής:
  • Μεγάλη Δευτέρα 6/4 και Μεγάλη Τετάρτη 8/4, Σοφοκλέους 1 & Αριστείδου 4ος όροφος, Γραφείο 403, 10:30-13:30μμ.
  • Τετάρτη 15/4 και Παρασκευή 17/4, Σοφοκλέους 1 & Αριστείδου 4ος όροφος, Γραφείο 403, 10:30-13:30μμ
 
Τα φοιτητικά εστιατόρια πρόκειται να διακόψουν τη λειτουργία τους από 06/04/2015 έως 19/04/2015, λόγω των εορτών του Πάσχα.
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 03 Απρίλιος 2015 01:48
Περισσότερα...
 
«ΈναρξηΠροηγούμενο1234567ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 2 από 7

 

 

Έχουμε 19 επισκέπτες συνδεδεμένους

Σεμινάρια Λογιστικής

Social Media

Απεργίες - Ενημέρωση

Φροντιστήρια ATC

atc

Φροντιστήρια Σαββοπουλος

Φροντιστήρια ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ

Ιπποκράτους 36, Αθήνα

517502