Newsletter

Ενημερωθείτε άμεσα για τα τελευταία νέα της σχολής

TP Moo Pop Up


Διεκδικήσαμε και Πετύχαμε

Διπλή Εξεταστική!

Φροντιστήρια Κόλλιας

Φροντιστήρια ΚΟΛΛΙΑΣ

Σόλωνος 73, Κολωνάκι

Φροντιστήρια Παπαϊωάννου

BANNER_PAPAIOANNOU

Mama'sGrill

logo-dap

1η Δεκέμβρη- Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 30 Νοέμβριος 2014 13:35

Η 1η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. 
To AIDS είναι η πιο φονική ασθένεια στον κόσμο και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 25 εκατομμύρια ανθρώπους από το 1981, όταν και ταυτοποιήθηκε. Το ακρωνύμιο AIDS προέρχεται από τις εξής λέξεις: Acquired Immune Deficiency Syndrome – Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας. 
Σύμφωνα με τις εγκυρότερες επιστημονικές θεωρίες, ο ιός άρχισε να διαδίδεται σε όλη την Αφρικανική ήπειρο την δεκαετία του ‘60 και μέσα στην δεκαετία του ’70 παρατηρήθηκαν τα πρώτα κρούσματα και σε άλλες χώρες ανά τον κόσμο. 
Το πρώτο πλήρως εξακριβωμένο και υπό επιστημονικές μελέτες κρούσμα, εντοπίστηκε στις Η.Π.Α τον Δεκέμβριο του 1981. Το γεγονός ότι οι πρώτοι οροθετικοί ήταν ομοφυλόφιλοι οδήγησε στο λαθεμένο χαρακτηρισμό της ως νόσος των ομοφυλοφίλων. Σήμερα είναι γνωστό ότι η ασθένεια δεν κάνει διακρίσεις σε σχέση με το φύλο, την ηλικία ή την σεξουαλική προτίμηση. 
Ο HIV προσβάλλει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος οδηγώντας σε σταδιακή κατάρρευση της άμυνας του οργανισμού απέναντι στις ασθένειες. Το AIDS αναφέρεται στα πιο προχωρημένα στάδια του συνδρόμου και χαρακτηρίζεται από 20 ευκαιριακές λοιμώξεις και καρκίνους. 
Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εμβόλιο για την πρόληψη της ασθένειας. Γι αυτό εναπόκεινται σε εμάς να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας, θέτοντας σε εφαρμογή τους βασικούς κανόνες σεξουαλικής υγείας. Σημαντική συμβολή στην αντιμετώπιση των μολύνσεων από το AIDS, αλλά και πολλών άλλων ασθενειών που μεταδίδονται με τη σεξουαλική επαφή αποτελεί το προφυλακτικό. 

argaiv1379

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 30 Νοέμβριος 2014 13:41
Περισσότερα...
 
Έναρξη δηλώσεων μαθημάτων για το Χειμερινό εξάμηνο 2014-2015 PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 26 Νοέμβριος 2014 03:09

Οι φοιτητές μπορούν να δηλώνουν μαθήματα από  27/11/2014 έως και 30/12/2014.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 28 Νοέμβριος 2014 10:54
Περισσότερα...
 
Μια ακόμα μεγάλη νίκη της ΔΑΠ: Ανοιχτή Σχολή PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 25 Νοέμβριος 2014 10:29

Την Δευτέρα 25/11, στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε, οι φοιτητές-για μια ακόμη φορά- υπερψήφισαν το Πλαίσιο της ΔΑΠ-Οικονομικού. Με την στήριξή τους αυτή, έδειξαν οτι θέλουν η Σχολή μας να είναι ΑΝΟΙΧΤΗ,χωρίς καταλήψεις,χωρίς "ρεμπέτικα γλέντια" για λίγους.Το σύνολο των φοιτητών,όπως αποδείχθηκε άλλωστε, θεωρούν οτι το Πανεπιστήμιο θα πρέπει να είναι ενα ανοιχτό κέντρο γνώσης και όχι ενα κλειστό κέντρο ανομίας το οποίο θα μετατρέπεται σε ταβέρνα(!),όποτε το θέλει η μειοψηφία του Συλλόγου μας.Οι 183 συμφοιτητές μας,εμπιστεύτηκαν τη μοναδική παράταξη που προσπαθεί εδώ και 16 χρόνια να αναβαθμίσει το Τμήμα,κάνοντας συνεχείς προτάσεις στις Συνελεύσεις Τμήματος-Τομέων και καταθέτοντας ψηφίσματα στα Διοικητικά Συμβούλια και σε Γενικές Συνελεύσεις των φοιτητών.

Παράλληλα, γύρισαν την πλάτη και έκλεισαν τα αυτιά τους στις "σειρήνες" του Οικονομικού.Αναφερόμαστε,προφανώς,στους αυτόνομους(!),ανεξάρτητους(!) και κοσμογυρισμένους συναδέλφους της ΠΑΣΠ.Η φωτογράφηση τους στις Βρυξέλλες με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ,είχε ως αποτέλεσμα,την καλύτερη και αποτελεσματικότερη χρησιμοποίηση της γνωστής τους τακτικής στις Συνελεύσεις: την καπήλευση του έργου της ΔΑΠ-Οικονομικού. Το οτι θα φτάνατε στο σημείο να "προτείνετε" κάτι με το οποίο είχατε διαφωνήσει σε ψήφισμα που είχε καταθέσει η ΔΑΠ πριν απο 2 χρόνια,δεν το περιμέναμε ποτε!Εννοούμε,φυσικά την εφαρμογή της Πτυχιακής Εξεταστικής,η οποία και αποτελεί πάγια διεκδίκηση της ΔΑΠ-Οικονομικού απο το 2008.Το ίδιο ισχύει επίσης και με την Επανεξέταση μαθημάτων, η οποία είναι αίτημά μας απο το 2004.

Ευχαριστούμε όλους εσάς που στηρίξατε το πλαίσιό μας και τις προτάσεις μας για:

  • Ανοιχτή Σχολή τουλάχιστον μέχρι και το τέλος της εξεταστικής
  • Εφαρμογή Πτυχιακής εξεταστικής 
  • Φροντιστήρια σε όλα τα μαθήματα πρακτκής φύσεως
  • Ανάρτηση του προγράμματος μαθημάτων και εξεταστικής στην αρχή κάθε ακαδημαΐκού έτους
  • Παραλαβή συγγραμμάτων απο έναν και μόνο χώρο του Πανεπιστημίου(Βιβλιοθήκη)
  • Διαγραφές και επανεξετάσεις μαθημάτων για βελτίωση του μέσου όρου
  • Προβαθμολόγηση σε όλα τα μαθήματα
  • Επαναπρόσληψη συνεργείου καθαρισμού

 

ΔΑΠ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Η φωνή του φοιτητή...

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 25 Νοέμβριος 2014 12:21
Περισσότερα...
 
Τα μαθήματα διεξάγονται κανονικά PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 25 Νοέμβριος 2014 10:30

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 24/11/14 μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, όπου και υπερψηφίστηκε το πλαίσιο της ΔΑΠ Οικονομικού, ο Σύλλογος Φοιτητών Οικονομικού αποφάσισε να μη γίνει κατάληψη.

Ως εκ τούτου τα μαθήματα διεξάγονται κανονικά σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα. 

Περισσότερα...
 
ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΧΟΛΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 23 Νοέμβριος 2014 07:11

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις των δύο τελευταίων εβδομάδων γίναμε μάρτυρες μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων από αριστερές μειοψηφίες που για ακόμη μια φορά αποτέλεσαν τροχοπέδη στην εξέλιξη και την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου.

Μετά από ένα ΔΣ το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό το καθεστώς τρομοκρατίας ψηφίστηκε κατάληψη μετατρέποντας ένα χώρο γνώσης και ανταλλαγής απόψεων και ιδεών σε στέκι διεξαγωγής ρεμπέτικης βραδιάς!!

Στον αντίποδα οι δήθεν ανεξάρτητοι σοσιαλδημοκράτες  της Ιπποκράτους μένοντας πιστοί στις αρχές της ανικανότητας και της απραξίας τους δεν μπόρεσαν για πολλοστή φορά να ανταποκριθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Η ΔΑΠ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ως πρώτη και μόνη υπεύθυνη δύναμη στο  Τμήμα, κατανοώντας την κρισιμότητα της κατάστασης καλεί το σύνολο του φοιτητικού Συλλόγου να πράξει το αυτονόητο, να παρευρεθεί στη Γενική Συνέλευση στις 14:00 μ.μ στο αμφιθέατρο 10 να υπερψηφίσει το πλαίσιο της ΔΑΠ ώστε να μην χαθεί καμιά ημέρα από το χειμερινό εξάμηνο και να διεξαχθεί κανονικά η εξεταστική του .

Μένοντας πιστοί στις αρχές και τις αξίες που μας διέπουν όλα αυτά τα χρόνια στεκόμαστε για ακόμα μια φορά στο πλευρό και τις ανάγκες του φοιτητή

 

ΚΑΛΟ   ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ   ΕΙΝΑΙ   ΤΟ   ΑΝΟΙΧΤΟ   ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ! ! !

 

ΔΑΠ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Ξέφυγε από τα χρώματα…

                                                     … κρίνε από το έργο

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 23 Νοέμβριος 2014 09:42
Περισσότερα...
 
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 18 Νοέμβριος 2014 07:30

Στη Γενική Συνέλευση της Τρίτης 18/11 του Σ.Φ.Ο. που διεξήχθει αποφασίστηκε κατάληψη της Σχολής μέχρι τη Παρασκευή 21/11. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ πως την ώρα της Γενικής Συνέλευσης στο ισόγειο της Σχολής οι φοιτητές της ΔΑΠ-Νομικής δέχθηκαν επίθεση από τους ''προοδευτικούς'' που θέλουν κλειστές σχολές με κάθε τρόπο ενισχύοντας έτσι το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί στη Σχολή τις τελευταίες μέρες.

Θα ακολουθήσει εκτενής ενημέρωση...

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες ακραίων συμπεριφορών και γεγονότων που υποβαθμίζουν ξανά το πολύπαθο δημόσιο Πανεπιστήμιο. Ύστερα από απόφαση της Πρυτανείας η σχολή έκλεισε από τις 13 έως τις 17 Νοεμβρίου ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, ενώ παρατηρήθηκε ταυτόχρονα έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στους γύρω δρόμους της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Το πρωί της Πέμπτης διαδραματίστηκαν έξω από το κτήριο σκηνές απείρου κάλους. Ως ΔΑΠ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ, καταγγέλλουμε το lock out των Πρυτανικών Αρχών, αφού κύριο μέλημά μας είναι το Πανεπιστήμιο να μένει ΑΝΟΙΧΤΟ και να εκπληρώνει την Ακαδημαϊκή του λειτουργία.Καταδικάζουμε την επίθεση των δυνάμεων καταστολής κατά φοιτητών, είμαστε αντίθετοι με κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται.

Ας πάρουμε όμως τα γεγονότα από την αρχή. Από την προηγούμενη εβδομάδα γνωρίζαμε πως το κλίμα ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου ήταν τεταμένο και υπήρχε φόβος επεισοδίων. Την Τρίτη 11 Νοεμβρίου φοιτητές της ΔΑΠ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ δέχτηκαν επίθεση από εξωπανεπιστημιακούςπου σκοπό είχαν μόνο να περάσουν ένα κλίμα τρομοκρατίας, ενώ θύματα ακραίων συμπεριφορώνήταν όλη την προηγούμενη εβδομάδα και οι φοιτητές της ΔΑΠ ΝΟΜΙΚΗΣ.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση κατά την οποία από την μία οι δήθεν προοδευτικές δυνάμεις ως πιστοί οπαδοί της αποδιοργάνωσης επιζητούσαν κατάληψηκαι από την άλλη οι αυτόνομοι εκσυγχρονιστές των Βρυξελών να κοροϊδέψουν τους φοιτητές, τάζοντας ότι η σχολή θα παραμείνει ανοιχτή τη στιγμή που γνώριζανπως τα τελευταία χρόνια οι πρυτανικές αρχές κλείνουν τέτοιες μέρες το Πανεπιστήμιο υπό τον φόβο επεισοδίων. Οι κλακαδόροι του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ έπαιξαν για άλλη μια φορά παιχνίδια στις πλάτες των φοιτητών και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό αποφάσισαν να παρουσιάσουν ως προτάσεις τους, ένα ακριβές αντίγραφοτων προτάσεων και των πορισμάτων που διαμορφώθηκαν βάση ερωτηματολογίου στην εκπαιδευτική ημερίδα που πραγματοποίησε η ΔΑΠ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ.

 

Συνάδελφοι ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Φτάνει πια η βία και οι ακραίες συμπεριφορές.

Φτάνει πια η διαρκής υποβάθμιση της Σχολής μας.

Φτάνει πια η κοροϊδία.

 

 

ΔΑΠ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 18 Νοέμβριος 2014 07:47
Περισσότερα...
 
Έκτακτη Ανακοίνωση... Κλειστή η Σχολή. PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 12 Νοέμβριος 2014 21:30

Η Σχολή θα παραμείνει ΚΛΕΙΣΤΗ σήμερα Πέμπτη 13/11 μέχρι και τη Δεύτερα 17/11.

Μαθήματα ΔΕΝ θα πραγαματοποιηθούν.

Περισσότερα...
 
Συνέλευση...από τα LIDL PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 05 Νοέμβριος 2014 10:33

Σήμερα 5/11/2014 πραγματοποιήθηκε "Γενική Συνέλευση'' στην οποία αποφασίστηκε κατάληψη για αύριο 6/11/2014. Με λύπη μας όμως διαπιστώσαμε ότι αυτό δεν ήταν Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών, όπως αυτές που  έχουμε συνηθίσει, αλλά μία μάζωξη των εκπροσώπων των μειοψηφιών του τμήματος.

Εσείς δεν ήσασταν συνάδελφοι αυτοί που θέλατε μαζικές συνελεύσεις και ένα ενεργό ενημερωμένο φοιτητικό κίνημα; Συγχαρητήρια λοιπόν  που μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες γενικών συνελεύσεων, καταφέρατε να μαζέψετε 125 άτομα εκ των οποίων οι 81 ψήφισαν το πλαίσιο της κατάληψης.

Πιστεύετε ότι 81 άτομα επαρκούν για να εκπροσωπήσουν την φωνή χιλιάδων ενεργών φοιτητών του τμήματός μας;

Χρησιμοποιείτε τον φοιτητικό σύλλογο για να περάσετε την κομματική σας γραμμή, ενισχύοντας το κλίμα αποδιοργάνωσης του Πανεπιστημίου, που επι σειρά ετών προσπαθείτε να καλλιεργήσετε. 

Εμείς ως ΔΑΠ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ εδώ και χρόνια επιδιώκουμε  μαζικές γενικές συνελεύσεις και όχι συγκεντρώσεις  μειοψηφιών για να μετρήσουν τα κουκιά τους, απαξιώνοντας έτσι την σημασία της. 

ΔΑΠ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΦΟΙΤΗΤΗ

Περισσότερα...
 
Ημερομηνία διεξαγωγής Κατατακτηρίων Εξετάσεων 2014 - Υποβολή Αιτήσεων PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 05 Νοέμβριος 2014 06:47

Σας ενημερώνουμε ότι οι Κατατακτήριες Εξετάσεις για το τρέχον Ακαδημαϊκό Έτος 2014-2015, θα διενεργηθούν από 1-12-2014έως 20-12-2014.

Η προθεσμία υποβολής της αίτησης και των δικαιολογητικών ορίζεται από 1-11-2014 έως 15-11-2014.

Τα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

  1.  Αίτηση του ενδιαφερομένου
  2.  Αντίγραφο πτυχίου ή πιστοποιητικό περάτωσης σπουδών. Για τους πτυχιούχους εξωτερικού συνυποβάλλεται και βεβαίωση ισοτιμίας του τίτλου σπουδών τους από τον Δ.Ο.Α.Τ.ΑΠ ή από το όργανο που έχει την αρμοδιότητα αναγνώρισης του τίτλου σπουδών

 

Ταχ. Δ/νση:      Σοφοκλέους 1  & Αριστείδου, 4ος όροφος, γραφείο 402                         

 Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 14:00  

Για σημειώσεις και ύλες των μαθημάτων επικοινωνήστε :

Κωνσταντίνα 6943001451

 
Λογιστική Ι Τμήμα Α' PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 04 Νοέμβριος 2014 13:48

Tην Τετάρτη 5/11/2014 και ώρα 17.00-20.00 αναβάλλεται η διδασκαλία του μαθήματος Λογιστική Ι Τμήμα Α'.

Περισσότερα...
 
«ΈναρξηΠροηγούμενο1234ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 2 από 4

 

 

Έχουμε 14 επισκέπτες συνδεδεμένους

Σεμινάρια Λογιστικής

Social Media

Απεργίες - Ενημέρωση

Φροντιστήρια ATC

atc

Φροντιστήρια Σαββοπουλος

Φροντιστήρια ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ

Ιπποκράτους 36, Αθήνα

517502