Newsletter

Ενημερωθείτε άμεσα για τα τελευταία νέα της σχολής

Φροντιστήρια Κόλλιας

Φροντιστήρια ΚΟΛΛΙΑΣ

Σόλωνος 73, Κολωνάκι

Φροντιστήρια Παπαϊωάννου

BANNER_PAPAIOANNOU

Mama'sGrill

logo-dap

Ανοιχτά Πανεπιστήμια εδώ και τώρα!! PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 13 Νοέμβριος 2013 20:10

Διανύουμε ήδη την δέκατη εβδομάδα των απεργιακών κινητοποιήσεων των Διοικητικών Υπαλλήλων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και καθώς ο χρόνος πιέζει, το ενδεχόμενο να χαθεί το εξάμηνο είναι πιο ορατό από ποτέ.  Παράλληλα, η ακαδημαϊκή λειτουργία του Ιδρύματος, όπως οι εγγραφές των νεοεισαχθέντων φοιτητών, η διεξαγωγή της εξεταστικής και  οι ορκωμοσίες , βρίσκεται στον αέρα.

argaiv1853

 Ως ΔΑΠ-Οικονομικού, έχουμε εκφράσει την αλληλεγγύη μας στους Διοικητικούς και κατανοούμε τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκονται αλλά πλέον ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε συγκαλέσει και έχουμε προτείνει στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών Οικονομικού, διασφάλιση του εξαμήνου και της εξεταστικής ,  ιδιαίτερα για τους  επι πτυχίω φοιτητές,  καθώς και δέσμευση του Προέδρου για την διεξαγωγή τους. Ως πρώτη δύναμη εδώ και δεκαπέντε χρόνια εκπροσωπούμε το συμφέρον των συμφοιτητών μας και θεωρούμε και τώρα καθήκον μας να ανοίξουμε την σχολή και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στη μόρφωση.

(Δείτε εδώ και εδώ τα Δ.Σ μας)

Δυστυχώς δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι να δώσουμε λύση στην διαθεσιμότητα των Διοικητικών Υπαλλήλων αλλά οφείλουν μαζί με τα αρμόδια Υπουργεία  να βρουν μία χρυσή τομή που να μην είναι εις βάρος των φοιτητών.

Η συγκυβέρνηση  με τους λάθους  χειρισμούς της, οι διοικητικοί με την ανυποχώρητη στάση τους καθώς και ο Πρύτανης  κάνοντας κατάχρηση  της εξουσία του, έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα στην ήδη ταλαιπωρημένη Παιδεία. Και ενώ οι αρμόδιοι φορείς δεν δίνουν λύση, το πρόβλημα διογκώνουν  οι υπόλοιπες φοιτητικές παρατάξεις που χρησιμοποιούν απροκάλυπτες δικαιολογίες  για να καλύψουν την ατέρμονη αδιαφορία τους.

 ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Τα προβλήματα δεν λύνονται με κλειστές σχολές. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να βρεθεί μία άμεση λύση  και να ανοίξουν τα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ εδώ και τώρα!

ΔΑΠ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΦΟΙΤΗΤΗ

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 15 Νοέμβριος 2013 15:41
Περισσότερα...
 
Πτυχιακή Εξεταστική PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 04 Φεβρουάριος 2013 12:03

Ύστερα απο πολλές πιέσεις της ΔΑΠ-Οικονομικού τόσο στις Γενικές Συνελεύσεις Τμήματος όσο και στη Γραμματεία της Σχολής,η Πτυχιακή Εξεταστική είναι γεγονός και στο Τμήμα μας.Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Γραμματείας,οι δηλώσεις για την Πτυχιακή Εξεταστική θα ξεκινήσουν απο σήμερα 4/2/2013 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη 7/2/2013 ενώ θα γίνονται εντύπως στη Γραμματεία της Σχολής,Ευριπίδου 14 1ος όροφος.

Δείτε εδώ το έντυπο των Δηλώσεων και ποιά μαθήματα δικαιούστε να δηλώσετε!!!!!!!

Πέρα από τις χρόνιες διεκδικήσεις της Δαπ-Οικονομικού για Πτυχιακή Εξεταστική, η Δάπ-Οικονομικού στις 18/12/2012 συγκάλεσε Διοικητικό Συμβούλιο με συγκεκριμένο ψήφισμα για Πτυχιακή Εξεταστική όπου όπως θα δείτε παρακάτω κάποιοι συνάδελφοι αρνήθηκαν να υπογράψουν,γυρίζοντας την πλάτη στους φοιτητές και ικανοποιώντας με αυτό τον τρόπο τα μικροκομματικά τους συμφέροντα.

Η σχετική πρόταση είναι διαθέσιμη εδώ

ΔΑΠ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Νοέμβριος 2013 11:44
Περισσότερα...
 
Αποτελέσματα Φοιτητικών Εκλογών 2013 PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 20 Απρίλιος 2013 10:24

Η ΔΑΠ-Οικονομικού κερδίζει την 15η πρωτιά με ποσοστό 48%

Περισσότερα...
 
ΔΙΚΑΙΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 08 Ιανουάριος 2013 16:04

Όπως είναι γνωστό το πρόγραμμα της εξεταστικής που ανακοινώθηκε από την γραμματεία δεν περιλαμβάνει μαθήματα του δευτέρου εξαμήνου που τόσα χρόνια εξετάζονταν κανονικά. Έπειτα από πιέσεις των εκπροσώπων της ΔΑΠ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ στα όργανα του τμήματος πετύχαμε το αυτονόητο, δηλαδή την εξέτασή τους τουλάχιστον για τους επι πτυχίω φοιτητές.

Συγκεκριμένα :

* Μάκρο ΙΙ: 11/2/2013 17.00-19.00

* Μίκρο ΙΙ: 11/2/2013 19.00-21.00

* (και Δημόσια Οικονομική στη μορφή της Public Finance)

Πολλά ερωτηματικά δημιούργησε η στάση ορισμένων φοιτητικών παρατάξεων οι οποίες κινήθηκαν διασπαστικά και δεν ένωσαν την φωνή τους στην διαδικασία της επίλυσης του συγκεκριμένου προβλήματος.

Οι προσπάθειες μας δεν σταματούν εδώ, συνεχίζουμε να διεκδικούμε την εξέταση όλων των υποχρεωτικών μαθημάτων σε όλα τα εξάμηνα και την δημιουργία Πτυχιακής εξεταστικής.

   

ΔΑΠ-Οικονομικού
Ξέφυγε από τα Χρώματα, Κρίνε από το Έργο...

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 18 Νοέμβριος 2013 17:40
Περισσότερα...
 
Γενική Συνέλευση Τμήματος PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 27 Νοέμβριος 2012 20:25

Γενική Συνέλευση Τμήματος: Η ΔΑΠ – Οικονομικού πάντα εκεί!

Η Γενική Συνέλευση Τμήματος είναι το σημαντικότερο όργανο διοίκησης. Μετέχουν τόσο εκπρόσωποι φοιτητών όσο και καθηγητές, και μετά από συζήτηση λαμβάνονται αποφάσεις με βάση την πλειοψηφία ή τη κοινή συναίνεση.

Η ΔΑΠ – Οικονομικού, χάρη τη στήριξη των φοιτητών, λαμβάνει τη πλειοψηφία των εκπροσώπων του Φοιτητικού Συλλόγου, με βάση την απλή αναλογική.

Στη Γ.Σ. Τμήματος της Παρασκευής 2 Νοεμβρίου, η ΔΑΠ – Οικονομικού ήταν εκεί, για να προωθήσει τις απόψεις των Φοιτητών.

 

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ κατήγγειλε:

 • Την αδικαιολόγητη αργοπορία που επιδεικνύουν, συγκεκριμένοι καθηγητές, στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Εξεταστικής Ιουνίου και Σεπτεμβρίου και μάλιστα η συνέλευση αποφάσισε να επιβάλει πειθαρχικές κυρώσεις σε αυτούς.
 • Την έλλειψη μέριμνας, από πλευράς του Τμήματος, για τη διεξαγωγή Πτυχιακής Εξεταστικής. Εφέτος, η Πτυχιακή Εξεταστική (πάγιο αίτημα της ΔΑΠ – Οικονομικού από το 2004) θα πραγματοποιηθεί είτε πριν είτε μετά την εξεταστική Ιανουαρίου και αναμένουμε από το Τμήμα πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί ταυτόχρονα, με το πρόγραμμα της Εξεταστικής Ιανουαρίου.
 • Την μη τήρηση της δέσμευσης του Τμήματος για ανακοίνωση όλων των Προγραμμάτων, Εξεταστικών – Εξαμήνων, με την αρχή του Ακαδημαϊκού Έτους. Η δέσμευση του Τμήματος, ήταν αποτέλεσμα των πιέσεων της ΔΑΠ από το 2006 και ευχόμαστε το Τμήμα να σταθεί στο ύψος των δεσμεύσεών του. 

Στη Γενική Συνέλευση ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ πρότεινε:

 • Η δημιουργία Ηλεκτρονικής Βιβλιοθήκης, πάγιου αιτήματος της ΔΑΠ – Οικονομικού από το 2009,  απέχει λίγο από την πιλοτική εφαρμογή της. Ως ΔΑΠ – Οικονομικού, έχουμε λάβει τη δέσμευση του Τμήματος ότι το ηλεκτρονικό σύγγραμμα δεν θα υποκαθιστά σε καμία περίπτωση το έντυπο.
 • Η δημιουργία Σχολής Οικονομικών Επιστημών, με διατήρηση του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, ως έχει, αποτελεί αίτημα της ΔΑΠ από το 2010. Η ιδέα αυτή αποτελεί, μονόδρομο σωτηρίας από τις καταστρεπτικές συνέπειες του νέου Νόμου Πλαίσιο και πλέον μεγάλη μερίδα Καθηγητών συντάσσεται με την κοινή αυτή προσπάθεια της ΔΑΠ και των Φοιτητών.

Η ΔΑΠ – Οικονομικού, δεν περιορίζεται στην στείρα αντιπαράθεση και τη μονομερή προβολή των προβλημάτων. Προτείνει λύσεις, που σκοπό έχουν τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας και την έχουν καθιερώσει στην συνείδηση των φοιτητών.

ΔΑΠ – Οικονομικού

Ξέφυγε από τα χρώματα...

...κρίνε από το έργο

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Νοέμβριος 2013 11:44
Περισσότερα...
 
Φοιτητικές Εκλογές 2012, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 22 Μάιος 2012 22:00

Δείτε στη συνέχεια αναλυτικά τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών της 16ης Μαΐου 2012, κατά τα οποία η ΔΑΠ πήρε αυτοδυναμία για 11η συνεχόμενη χρονιά με 52% και την πρώτη θέση για 14η συνεχόμενη χρονιά...

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Νοέμβριος 2013 11:43
Περισσότερα...
 
Τετάρτη, 16 Μαΐου Φοιτητικές Εκλογές PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 08 Μάιος 2012 18:57

Την Τετάρτη 16 Μαίου Στηρίζω ΔΑΠ-Οικονομικού!

Γιατί μαζί μπορούμε να τα αλλάξουμε, όλα...

 • Δημιουργία Σχολής Οικονομικών Επιστημών στο Ε.Κ.Π.Α.
 • Ανάρτηση διαλέξεων ΌΛΩΝ των Υποχρεωτικών μαθημάτων στο E-class.
 • Εξέταση Υποχρεωτικών Μαθημάτων και στις ΤΡΕΙΣ εξεταστικές
 • Έκδοση όλων των προγραμμάτων μαθημάτων και εξεταστικής με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους.
 • WiFi σε ΌΛΟ το κτήριο της ΝΟΠΕ.
 • Δημιουργία Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής Επάρκειας, για μοριοδότηση στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
 • Μείωση Υποχρεωτικών Μαθημάτων από 20 σε 16.
 • Μεταφορά των εργαστηρίων στο κτήριο της ΝΟΠΕ.
 • Εισαγωγή Τυπολογίου κατά την διάρκεια της Εξέτασης στην Οικονομετρία, Στατιστική Ι & ΙΙ.
 • Προτζέκτορες & Μικρόφωνα σε όλες τις αίθουσες της ΝΟΠΕ.
 • Δημιουργία Φροντιστηριακών Μαθημάτων στην Οικονομετρία, Στατιστική Ι & ΙΙ.
 • Επανένταξη Παιδαγωγικών Μαθημάτων στο Πρόγραμμα Σπουδών.
 • Επιβολή Κυρώσεων σε καθηγητές που δεν είναι συνεπείς στα διδακτικά τους καθήκοντα και καθυστερούν αδικαιολόγητα την ανάρτηση βαθμολογιών.
 • Πτυχιακή Εξεταστική
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Νοέμβριος 2013 11:43
Περισσότερα...
 
Τα Λαμόγια της Βουλής Διαλύουν το Πανεπιστήμιο... PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 29 Αύγουστος 2011 17:06

Ναι, είναι αλήθεια! Η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση, κοινώς το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αποφάσισαν ότι το μεγάλο πρόβλημα αυτής της χώρας είναι τα Πανεπιστήμια και οι φοιτητές. Εν μέσω χαλεπών και δύσκολων καιρών, όπου η κυβέρνηση έχει παραδόσει τα κλειδιά της χώρας στο ΔΝΤ και στους δανειστές, πληρώνοντας τα δικά της λάθη αλλά και τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων, το πολιτικό σύστημα της χώρας αποφασίζει να χτυπήσει την χιλιοταλαιρωπημένη ΠΑΙΔΕΙΑ, δίνοντάς της την χαριστική βολή.

Το νέο νομοσχέδιο-εφιάλτης περιλαμβάνει, συν τοις άλλοις, κατάργηση της έννοιας της πτυχιακής εξεταστικής, υποβάθμιση του θεσμού της φοιτητικής εστίας και της στέγασης των άπορων φοιτητών, κατάργηση της δωρεάν σίτισης, μιας και όλα αυτά πλέον εξαρτώνται αποκλειστικά από τις υποχρηματοδοτούμενες διοικήσεις των Πανεπιστημίων. Επιπλέον, τελειώνει η έννοια των δωρεάν συγγραμμάτων όπως την ξέραμε. Ακόμη, ενεργοποιείται η διαδικασία διαγραφής των φοιτητών που έχουν ξεπεράσει τα οριζόμενα από το νομοσχέδιο χρονικά όρια και αυτό δεν ισχύει μόνο για όσους εισάγονται από αυτό το ακαδημαικό έτος, αλλά για όλους τους φοιτητές.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Νοέμβριος 2013 11:42
Περισσότερα...
 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 2 από 2

 

 

Έχουμε 16 επισκέπτες συνδεδεμένους

Σεμινάρια Λογιστικής

Social Media

Απεργίες - Ενημέρωση

Φροντιστήρια ATC

atc

Φροντιστήρια Σαββοπουλος

Φροντιστήρια ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ

Ιπποκράτους 36, Αθήνα

517502