Newsletter

Ενημερωθείτε άμεσα για τα τελευταία νέα της σχολής

Φροντιστήρια Κόλλιας

Φροντιστήρια ΚΟΛΛΙΑΣ

Σόλωνος 73, Κολωνάκι

Φροντιστήρια Παπαϊωάννου

BANNER_PAPAIOANNOU

Mama'sGrill

logo-dap

Σημεία Διανομής Α' Ετους και Β' Ετους PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 22 Μάρτιος 2015 21:50

Σημεία διανομής Α'  Έτους εδώ

argaiv1062

Σημεία διανομής Β'  Έτους εδώ

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 22 Μάρτιος 2015 21:55
Περισσότερα...
 
Σοβαρότης...ΜΗΔΕΝ! PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 19 Μάρτιος 2015 08:47

Ύστερα απο τις χθεσινές(18/3) εξελίξεις με την λήξη της εξαήμερης κατάληψης της Σχολής μας, οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ-Οικονομικού συγκάλεσαν συνεδρίαση του Δ.Σ του Συλλόγου καλώντας τις όποιες λογικές δυνάμεις του να καταγγείλουν τους αρμόδιους φορείς για την αδράνειά που έδειξαν όλο αυτόν τον καιρό.

Η Νομική άνοιξε σήμερα τις πύλες της...Αλλά αυτές ήταν ανοιχτές μόνο για τα συνεργεία καθαρισμού και για τους εργάτες που κλήθηκαν να αποκαταστήσουν τις φθορές που προκλήθηκαν στο κτίριο αυτές τις μέρες. Όπως ο καθένας μπορεί να φανταστεί,η μετατροπή ενός χώρου που κυριαρχούσε το χάος σε ένα κέντρο μάθησης που φοιτούν χιλιάδες φοιτητές-σε ένα Πανεπιστήμιο δηλαδή-δεν έγινε δωρεάν.Όλα αυτά τα χρήματα που δαπανήθηκαν ή θα δαπανηθούν προέρχονται φυσικά απο τις οικογένειές μας.Εκείνοι,όμως, όπως και εμείς, οι φοιτητές είμαστε οι μόνοι οι οποίοι δεν ευθύνομαστε.

Έτσι λοιπόν, ως πρώτη δύναμη του Οικονομικού, σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και μέσα απο το πλεον αρμόδιο όργανο του Σ.Φ.Ο, καλέσαμε τις άλλες παρατάξεις να πράξουν και αυτές το αυτονόητο: Την καταγγελία όσων φορέων προσπάθησαν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο να συγκαλύψουν το γεγονός αυτό,τους Κοσμήτορες της Ο.Π.Ε και της Νομικής όπως επίσης και τον Υπουργό Παιδείας.Ζητήσαμε ουσιαστικά απο τους προαναφερθέντες-που φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης- είτε να πληρώσουν οι ίδιοι τα σπασμένα είτε πολύ απλά να δηλώσουν άμεσα την παραίτησή τους.

Όπως θα διαπιστώσετε και παρακάτω, όλο αυτό δεν ήταν και τόσο αυτονόητο τελικά εφόσον δεν υπήρχε ούτε και στο ελάχιστο η βούληση των υπόλοιπων δυνάμεων του Συλλόγου.Πιο συγκεκριμένα, οι φερόμενες ως "αγωνιστικές" παρατάξεις της ΠΚΣ και της ΕΑΑΚ έδειξαν τον γνωστό στείρο αρνητισμό που τις διακατέχει εδώ και τόσα χρόνια κάνοντας τις επίσης γνωστές και αναμενόμενες τοποθετήσεις τους επι του θέματος.Παρ' όλα όμως, μεγαλύτερη εντύπωση μας έκανε η τοποθέτηση της "υπεύθυνης δύναμης" ΠΑΣΠ. Οι εκπρόσωποί της, ενώ αρχικά έδειχναν οτι συμφωνούν σε αυτά που προτείναμε, τελικά έκαναν την ετήσια κωλοτούμπα τους αρνούμενοι να υπογράψουν.Ο λογος ποίος είναι;;...Είπαν διάφορα,αλλά τελικά κατέληξαν κάπου:"Συμφωνούμε σε όλα,δεν υπογράφουμε,το κείμενο έχει δόσεις λα'ι'κισμού"! Να τελικά λοιπόν, που οι συναντήσεις τους στις Βρυξέλλες με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ τους έδωσε και κάτι άλλο πέρα απο την τελειοποίηση της λασπολογίας και της καπήλευσης του έργου μας, έμαθαν να διαχωρίζουν το ύφος του γραπτού λόγου! Μας συγχωρείτε συνάδελφοι που δεν πήγαμε και εμείς μέχρι το Βέλγιο για να συντάξουμε ένα ψήφισμα με τον χαρακτήρα που χρησιμοποιείτε και εσείς, τον ψεύτικο, τον προβοκατόρικο και τον ψηφοθηρικό δηλαδή.

Συνάδελφοι, μας έχετε συνηθίσει σε αυτές τις τακτικές...

Σας θεωρούμε συμπρωταγωνιστές στο θέατρο του παραλόγου που έλαβε χώρα στη Νομική...

Εμείς, ως ΔΑΠ-Οικονομικού δεν θα αφήσουμε κανέναν απο εσάς να παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των φοιτητών.

 

ΔΑΠ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Η φωνή του φοιτητή

 

Περισσότερα...
 
ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 18 Μάρτιος 2015 10:41

 

Ύστερα από έξι μέρες το θέατρο του παραλόγου που παρακολουθούσαμε αυτό το διάστημα έλαβε τέλος. Σήμερα 18/3, ‘’οι γνωστοί αγωνιστές’’ του αντιεξουσιαστικού χώρου αποχώρησαν με ‘’συνοδεία’’ από το κτίριο της Νομικής, αφήνοντας όπως ήταν αναμενόμενο, συντρίμμια.

Πιο συγκεκριμένα, εκπρόσωποι της ΔΑΠ-Οικονομικού, ύστερα από την απομάκρυνση της συγκεκριμένης μειοψηφίας από τον χώρο, μπήκαν στο κτίριο της Νομικής για να ελέγξουν την κατάστασή του. Ο απολογισμός ήταν τραγικός: σπασμένα παράθυρα, κατεστραμμένα γραφεία, λεηλατημένα αμφιθέατρα, καμένα φυλλάδια, σκόνη από πυροσβεστήρες παντού και γενικότερα κάθε λογής βανδαλισμοί σε όλη την έκταση του κτιρίου.

Εμείς, από την πρώτη στιγμή , καλέσαμε Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Φ.Ο καλώντας όλες τις δημοκρατικές παρατάξεις του Συλλόγου να καταδικάσουμε μια κατάληψη η οποία δεν αποτελούσε απόφαση Γενικής Συνέλευσης κανενός Τμήματος της Σχολής. Παράλληλα, ζητήσαμε τη μεταφορά των μαθημάτων σε άλλο κτίριο μέχρι να δοθεί λύση.

Βλέποντας όμως ότι τα αντανακλαστικά των αρμόδιων οργάνων ήταν μηδαμινά, δεν σταματήσαμε σε αυτό το ψήφισμα. Σε συνεργασία με τη ΔΑΠ-Πολιτικού και τη ΔΑΠ-Νομικής, καλέσαμε όλους τους φοιτητές  της Ν.Ο.Π.Ε και όχι μόνο, σε ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας και συνάντηση με τον Υπουργό για να απαιτήσουμε το αυτονόητο: Ανοιχτή τη Νομική.

Όπως ειπώθηκε και πιο πάνω όμως, οι καταληψίες αποχώρησαν και η Νομική άνοιξε. Οπότε όλα καλά; Όχι βέβαια. Τα αμφιθέατρα δεν είναι κατάλληλα για διεξαγωγή μαθημάτων μέχρι να αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές.

Ως ΔΑΠ-Οικονομικού, βγήκαμε για άλλη μια φορά μπροστά, διεκδικώντας αυτό που απαιτούσε η μεγάλη πλειοψηφία του συνόλου των φοιτητών, δηλαδή να σταματήσει η κατάληψη και να ανοίξει η Σχολή. Ήμασταν και είμαστε υπέρμαχοι του ανοιχτού Πανεπιστημίου καθώς μόνο έτσι μπορεί να διεκπεραιώσει τον σκοπό του που δεν είναι άλλος από την μόρφωση, την έρευνα και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών.

Η ουσία όμως δεν είναι μόνο αυτή. Η συγκεκριμένη Σχολή αποτελούσε πάντα το κέντρο των καταλήψεων και δεν είναι δυνατόν εν έτει 2015 να γίνεται έρμαιο συγκεκριμένων μειοψηφιών, που στόχος τους είναι να αμαυρώσουν την παιδεία.

Η πρότασή μας για Πανεπιστημιακή φύλαξη είναι πιο επίκαιρη από ποτέ!

Το βασικό ερώτημα που ακούμε όλοι μας αυτές τις μέρες είναι απλό: Ποιος θα πληρώσει όλες αυτές τις καταστροφές;   Η απάντηση όμως είναι και αυτή απλή : Μα φυσικά… οι οικογένειές μας!

Απαιτούμε λοιπόν, το αυτονόητο, να αποδοθούν δηλαδή ευθύνες σε όποιον συμμετείχε σε αυτό το θέατρο του παραλόγου που εξελίχτηκε αυτές τις μέρες και δεν έκανε τίποτα για να δώσει τέλος σε αυτό νωρίτερα.

ΔΑΠ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

ΞΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ...

...ΚΡΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 18 Μάρτιος 2015 10:45
Περισσότερα...
 
ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΥΡΙΟ 19/3 PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 18 Μάρτιος 2015 07:13

Το κτίριο της ΝΟΠΕ θα παραμείνει κλειστό και αύριο Πέμπτη 19/3 λόγω αποκατάστασης των υλικών ζημιών που προκλήθηκαν από την κατάληψη.

Περισσότερα...
 
Συγγράμματα Α΄ Έτους και Σημεία Διανομής PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 17 Μάρτιος 2015 10:03

 

  1. Μάθημα: ¨Εισαγωγή στην Οικονομική Ιστορία¨ , Σύγγραμμα: ¨Η γένεση της οικονομικής κοινωνίας"Σύγγραμμα, Heilbroner Robert L.,Mildberg William, 2010, Σημείο Διανομής: Νευροκοπίου 8 (Γκάζι)
  2.  Μάθημα: : ¨Πολιτική Οικονομία της Απασχόλησης και του Χρήματος¨ , Σύγγραμμα :"Κατανοώντας τον καπιταλισμό" Bowles Samuel, Edwards Richard, 2000, Gutenberg, Σημείο Διανομής: Διδότου 26
  3. Μάθημα: ¨Μαθηματικά ΙΙ¨, Σύγγραμμα : "ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ"Σύγγραμμα, ALPHA C. CHIANG, KEVIN WAINWRIGHT, 2009, ΚΡΙΤΙΚΗ, Σημείο Διανομής: Νευροκοπίου 8 (Γκάζι)
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 18 Μάρτιος 2015 10:08
Περισσότερα...
 
Πρόταση για διεξαγωγή μαθημάτων PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 17 Μάρτιος 2015 06:15

Όπως όλοι είδαμε, είτε μέσα από ανακοινώσεις είτε και ιδίοις όμμασι, η Σχολή θυμίζει ένα πρόχειρο ορμητήριο παρά ένα Πανεπιστήμιο ελεύθερων ιδεών.

 
Η στάση της ΔΑΠ-Οικονομικού ήταν επικριτική εξ΄αρχής, αλλά δεν μείναμε στα λόγια.Στο Διοικητικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 17 Μαρτίου, απαιτήσαμε και απο τις άλλες δυνάμεις του Συλλόγου να καταδικάσουν μια κατάληψη η οποία όχι μόνο δεν αποτελεί απόφαση Γενικής Συνέλευσης αλλά και έχει γίνει από ομάδες που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το Πανεπιστήμιο.
Σε αντίθεση όμως, με τις υπόλοιπες παρατάξεις,δεν μείναμε στα λόγια αλλά βγήκαμε μπροστά για άλλη μία φορά. προτείναμε τη  διεξαγωγή μαθημάτων σε άλλο κτήριο που αποτελεί περιουσία του ΕΚΠΑ. Η πρόταση μας αυτή όπως ενημερωθήκαμε από τον Πρόεδρο του Τμήματος αλλά και από τον Κοσμήτορα της Ο.Π.Ε βρίσκεται σε συζήτηση με τα υπόλοιπα αρμόδια όργανα του Ιδρύματος και αναμένουμε την θετική τους απάντηση.
 
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ-ΠΕΤΥΧAIΝΟΥΜΕ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ-ΑΠΡΑΞΙΑ.
 
Δείτε παρακάτω το κείμενο που καταθέσαμε ως ΔΑΠ-Οικονομικού στο ΔΣ του ΣΦΟ.
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 17 Μάρτιος 2015 07:55
Περισσότερα...
 
ANOIXTH NOMIKH PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 16 Μάρτιος 2015 09:38

 
Γραφείο Πρακτικής Άσκησης PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 16 Μάρτιος 2015 03:05
Σας γνωρίζουμε ότι κάθε Πέμπτη από 12.00 έως 15.00 το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης θα είναι ανοικτό. 
 
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 3689441
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 16 Μάρτιος 2015 03:11
Περισσότερα...
 
Κλειστή η Σχολή Δευτέρα 16/03 PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 15 Μάρτιος 2015 09:25

Σας ενημερώνουμε ότι η Σχολή θα παραμείνει κλειστή και αύριο Δευτέρα 16/3 όπως μας  ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Τμήματος.

Επίσημη ανακοίνωση και ενημέρωση για την λειτουργία της σχολής θα βγει αύριο το πρωί.

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 15 Μάρτιος 2015 11:17
Περισσότερα...
 
Έναρξη δηλώσεων και παραλαβής συγγραμμάτων για το Εαρινό Εξάμηνο 2015 PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 12 Μάρτιος 2015 07:31

Σας ενημερώνουμε οι δηλώσεις συγγραμμάτων των φοιτητών θα ξεκινήσουν την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015 και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015.

Η διανομή συγγραμμάτων για το εαρινό εξάμηνο θα ξεκινήσει την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 12 Μάρτιος 2015 07:38
Περισσότερα...
 
«ΈναρξηΠροηγούμενο123456ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 2 από 6

 

 

Έχουμε 67 επισκέπτες συνδεδεμένους

Σεμινάρια Λογιστικής

Social Media

Απεργίες - Ενημέρωση

Φροντιστήρια ATC

atc

Φροντιστήρια Σαββοπουλος

Φροντιστήρια ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ

Ιπποκράτους 36, Αθήνα

517502