Newsletter

Ενημερωθείτε άμεσα για τα τελευταία νέα της σχολής

Φροντιστήρια Κόλλιας

Φροντιστήρια ΚΟΛΛΙΑΣ

Σόλωνος 73, Κολωνάκι

Φροντιστήρια Παπαϊωάννου

BANNER_PAPAIOANNOU

Mama'sGrill

logo-dap

Νέο Πρόγραμμα Εξεταστικής Σεπτεμβρίου 2014 PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 30 Αύγουστος 2014 10:52

Το Πρόγραμμα με τις αλλαγές είναι διαθέσιμο εδώ>>

argaiv1848

Tα μαθήματα που εξετάζονται Πέμπτη και Παρασκευή 9:00 - 17:00 
Θα εξετάζονται Ευριπίδου 14, 3ος όροφος.

Σε συνεννόηση με το διδάσκοντα:

 • Διδακτική Ι: 17.00-19.00 Δευτέρα 22-9-2014 στην Αίθουσα Αγγελοπούλου
 • Διδακτική ΙΙ: 19.00-21.00 Δευτέρα 22-9-2014 στην Αίθουσα Αγγελοπούλου
 • Δομές Δεδομένων: 18/9/2014 και ώρες 13.00-15.00μμ, Ευριπίδου 14, 3ος όροφος και το εργαστηρίο την ίδια μέρα, τις ώρες 11.00-13.00μμ στο 6ο όροφο, Ευριπίδου 14.
 • Ειδικά Θέματα Ιστορίας Οικονομικών Θεωριών: θα εξετασθεί προφορικά στις 22/9/2014 10.00 πμ στο γραφείο του καθηγητή Μ. Ψαλιδόπουλου, Σοφοκλέους 1, 5ος όροφος, γραφ.501
 • Εφαρμοσμένη Νομισματική Οικονομική: Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 15:00-17:00 μ.μ,Ευριπίδου 14, 5ος όροφος,αίθουσα 1
 • Εργαστήριο Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών Πέμπτη 11/09/2014  Ευριπίδου 14, 6ο όροφος
 • Πληροφοριακά Συστήματα Επιχειρήσεων: Πέμπτη 18/09 στις 13.00 Ευριπίδου 14, 6ο όροφος
 • Ανάλυση Χρονολογικών Σειρών: Θα ανακοινωθεί σύντομα
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 04 Σεπτέμβριος 2014 21:19
Περισσότερα...
 
Εισαγωγή στην Επιστήμη τω Υπολογιστών (εξέταση εργαστηρίου) PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 25 Αύγουστος 2014 13:38

Το εργαστήριο του μαθήματος Εισαγωγή στην Επιστήμη τω Υπολογιστών, ορίζετε για την Πέμπτη 11/09 στο εργαστήριο της Ευρηπίδου 14 στον 6ο όροφο.

1.  Οι φοιτητές που το επώνυμό τους ξεκινά από Α - Λ θα εξετασθούν. 'Ωρα : 11:00 - 12:30  ,την Πέμπτη 11/09.

 2. Οι φοιτητές που το επώνυμό τους ξεκινά από Μ - Ω θα εξετασθούν. 'Ωρα : 13:00 - 14:30  ,την Πέμπτη 11/09.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 25 Αύγουστος 2014 13:53
Περισσότερα...
 
Ωρες συνεργασίας καθηγητών 2014 PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 28 Μάιος 2014 13:40

Για να δείτε τις ώρες και μέρες που δέχονται οι καθηγητές στα γραφεία τους πατήστε εδώ>>

Περισσότερα...
 
Φοιητικές Εκλογές 2014 PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 08 Μάιος 2014 16:34

Η ΔΑΠ-Οικονομικού κερδίζει την 16η πρωτιά της με ποσοστό 47%.Ευχαριστούμε όλους φοιτητές για την στηριξή τους.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 08 Μάιος 2014 20:17
Περισσότερα...
 
Ο νέος νόμος διαγράφει τους συμφοιτητές σου. Θα τους αφήσεις; PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 06 Απρίλιος 2014 20:25

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που προωθήθηκε από τη συγκυβέρνηση ,παρουσιάστηκε ακριβές χρονοδιάγραμμα σχετικά με τα περιθώρια που έχει ένας φοιτητής για να αποφοιτήσει. Αν και στο παρελθόν υπήρξαν ανάλογες εξαγγελίες ,δεν  είχε παρθεί οριστική απόφαση σχετικά με το μέλλον των ατόμων που είχαν ξεπεράσει το προβλεπόμενο όριο φοίτησης. Προσφάτως διευκρινίστηκαν τα ακριβή χρονικά περιθώρια αποφοίτησης τόσο για παλαιούς φοιτητές όσο και για καινούργιους.

Το πρώτο κύμα διαγραφών θα επηρεάσει φοιτητές που εισήχθησαν σε σχολές μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2003.Χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση ,υποχρεούνται να αποφοιτήσουν το ‘’αργότερο’’ μέχρι το πέρας της εαρινής εξεταστικής του 2014, δηλαδή  δεν δικαιούνται καν τη συμμετοχή στην επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Οι φοιτητές που εισήχθησαν κατά τα έτη 2005-2008 έχουν 2 χρόνια διορία μέχρι την οριστική διαγραφή τους από τις σχολές φοίτησης και τέλος οι φοιτητές που εισήχθησαν από το 2011 και έπειτα έχουν διορία 2 χρόνια επιπλέον από την προβλεπόμενη περίοδο φοίτησης.

Θεωρούμε τη στάση του Υπουργείου Παιδείας τουλάχιστον ανεύθυνη, καθώς τα όρια που έθεσε, ανακοινώθηκαν μόλις λίγους μήνες πριν την οριστική διορία για απόκτηση πτυχίου. Επιπροσθέτως οι Γραμματείες των Τμημάτων έχουν ελλειπή πληροφόρηση σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει , δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση στους φοιτητές αφού δεν γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι .

Εμείς ως ΔΑΠ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ είμαστε αντίθετοι με κάθε τέτοιου είδους νομοθετική ρύθμιση, καθώς αιφνιδιάζει τους ήδη φοιτούντες , καθώς απειλούνται να αποπεμφθούν από το Τμήμα, γεγονός τουλάχιστον αντιδεοντολογικό καθώς δεν μπορεί κανείς να αφαιρεί από οποιονδήποτε το δικαίωμα στη μόρφωση και στη δια βίου παιδεία. Γι’αυτό καλέσαμε τα αρμόδια όργανα να στηρίξουν αυτό το αίτημα πρωτοκολλώντας το στη Γραμματεία του Τμήματος.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 22 Απρίλιος 2014 19:58
Περισσότερα...
 
Γενική Συνέλευση Συλλόγου Φοιτητών Οικονομικού PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 06 Φεβρουάριος 2014 23:50

Για μια ακόμη φορά οι φοιτητές του Οικονομικού στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, στήριξαν και υπερψήφισαν το πλαίσιο της ΔΑΠ-Οικονομικού.Εμπιστεύτηκαν τη μοναδική παράταξη που προσπαθεί να δώσει λύση στα καθημερινά τους προβλήματα ενώ γύρισαν την πλάτη στους λασπολόγους συναδέλφους των υπολοίπων παρατάξεων.Όπως μας έχουν συνηθίσει, οι δήθεν εκσυγχρονιστές της ΠΑΣΠ, φρόντισαν να καπηλευτούν το έργο και τις διεκδικήσεις της ΔΑΠ-Οικονομικού.Συγκεκριμένα, τόνισαν ότι η "επανεξέταση" μαθημάτων είναι μεγάλη τους διεκδίκηση ενώ απο το 2004(!) έχει κατατεθεί το ανάλογο αίτημα απο τη ΔΑΠ-Οικονομικού και έχει πρωτοκολληθεί στη Γραμματεία του Τμήματος.Το ίδιο ισχύει και για τον "Σύμβουλο Σπουδών", το οποίο αποτελεί πρόταση μας απο το 2009.Παράλληλα, η πλειοψηφία των φοιτητών που βρέθηκαν στη Γ.Σ, στήριξε και επιβράβευσε τις προτάσεις μας για:

 

 • Καθ' ολοκλήρου εφαρμογή της τροπολογίας που δίνει στους φοιτητές τη δυνατότητα να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξάρτητα με το εξάμηνο στο οποίο διδάσκονται.
 • Πραγματοποίηση είτε αντικατάσταση των μαθημάτων που υπάρχουν στο ΠΠΣ αλλά δεν προσφέρονται.
 • Επανεξέταση μαθημάτων.
 • Ενεργοποίηση των γραφείων Διασύνδεσης με σκοπό να βγάζουν τους φοιτητές άμεσα στην αγορά εργασίας.
 • Να μην χαθεί ούτε μια μέρα μαθημάτων-τήρηση του χρονοδιαγράμματος ως έχει.

Δείτε το πλαίσιό μας εδω.

ΔΑΠ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Η φωνή του φοιτητή

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 22 Απρίλιος 2014 19:55
Περισσότερα...
 
Οι προτάσεις μας στη Γενική Συνέλευση των Καθηγητών PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 20 Δεκέμβριος 2013 22:31

Σήμερα 20 Δεκεμβρίου στη Γενική Συνέλευση των καθηγητών του Τμήματος οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ-Οικονομικού τοποθετήθηκαν σε τρία καίρια ζητήματα για το μέλλον του Πανεπιστημίου. Πρότειναν λοιπόν τα εξής:

1) Σύμφωνα με όσα μας ενημέρωσε σήμερα ο κ. Δημητρίου οι εγγραφές των νεοεισαχθέντων φοιτητών θα πραγματοποιηθούν μέχρι τις 30/01, από την άλλη οι δηλώσεις συγγραμμάτων πήραν παράταση μέχρι 17/01. Έτσι τίθεται το ζήτημα για το αν οι πρωτοετείς φοιτητές θα προλάβουν να δηλώσουν τα συγγράμματά τους. Για να αποφύγουμε αυτήν την κατάσταση προτείνουμε να πραγματοποιηθούν άμεσα οι εγγραφές με την έναρξη των μαθημάτων στις 07/01 ώστε να έχουν οι πρωτοετείς ένα εύλογο χρονικό διάστημα για τις δηλώσεις τους.

2) Ενημερωθήκαμε επίσης πως η πλατφόρμα της ηλεκτρονικής βαθμολογίας στο mystudiesείναι κλειδωμένη, με αποτέλεσμα οι βαθμολογίες, σε μαθήματα που οι φοιτητές πρόλαβαν να δώσουν στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου, να μην  έχουν ανακοινωθεί ακόμα. Προτείνουμε οι βαθμολογίες να αναρτηθούν στο e-classή γραπτά στα γραφεία των καθηγητών του Τμήματος.

3) Αν και έχουμε προτείνει την πραγματοποίηση της πτυχιακής εξεταστικής, επειδή ο χρόνος πιέζει, κατανοούμε πως είναι δύσκολο η πρότασή μας αυτή να υλοποιηθεί και φέτος. Αντιπροτείνουμε λοιπόν να εφαρμοστεί καθ’ ολοκλήρου η τροπολογία που υπερψηφίστηκε με βάση την οποία όλοι οι φοιτητές μπορούν να δώσουν τα μαθήματα που οφείλουν ανεξαρτήτως εξαμήνου διδασκαλίας. Σε περίπτωση που η τροπολογία δεν μπορέσει να τεθεί σε καθολική εφαρμογή, προτείνουμε την αύξηση του επιτρεπόμενου αριθμητικούορίου των δηλώσεων μαθημάτων.

Οι προτάσεις μας αυτές επικροτήθηκαν απο τον Πρόεδρο του Τμήματος κ. Δημητρίου και τον Αντιπρόεδρο κ. Ηρειώτη.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 10 Ιούλιος 2014 18:13
Περισσότερα...
 
Ανοιχτά Πανεπιστήμια εδώ και τώρα!! PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 13 Νοέμβριος 2013 20:10

Διανύουμε ήδη την δέκατη εβδομάδα των απεργιακών κινητοποιήσεων των Διοικητικών Υπαλλήλων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και καθώς ο χρόνος πιέζει, το ενδεχόμενο να χαθεί το εξάμηνο είναι πιο ορατό από ποτέ.  Παράλληλα, η ακαδημαϊκή λειτουργία του Ιδρύματος, όπως οι εγγραφές των νεοεισαχθέντων φοιτητών, η διεξαγωγή της εξεταστικής και  οι ορκωμοσίες , βρίσκεται στον αέρα.

 Ως ΔΑΠ-Οικονομικού, έχουμε εκφράσει την αλληλεγγύη μας στους Διοικητικούς και κατανοούμε τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκονται αλλά πλέον ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε συγκαλέσει και έχουμε προτείνει στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών Οικονομικού, διασφάλιση του εξαμήνου και της εξεταστικής ,  ιδιαίτερα για τους  επι πτυχίω φοιτητές,  καθώς και δέσμευση του Προέδρου για την διεξαγωγή τους. Ως πρώτη δύναμη εδώ και δεκαπέντε χρόνια εκπροσωπούμε το συμφέρον των συμφοιτητών μας και θεωρούμε και τώρα καθήκον μας να ανοίξουμε την σχολή και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στη μόρφωση.

(Δείτε εδώ και εδώ τα Δ.Σ μας)

Δυστυχώς δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι να δώσουμε λύση στην διαθεσιμότητα των Διοικητικών Υπαλλήλων αλλά οφείλουν μαζί με τα αρμόδια Υπουργεία  να βρουν μία χρυσή τομή που να μην είναι εις βάρος των φοιτητών.

Η συγκυβέρνηση  με τους λάθους  χειρισμούς της, οι διοικητικοί με την ανυποχώρητη στάση τους καθώς και ο Πρύτανης  κάνοντας κατάχρηση  της εξουσία του, έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα στην ήδη ταλαιπωρημένη Παιδεία. Και ενώ οι αρμόδιοι φορείς δεν δίνουν λύση, το πρόβλημα διογκώνουν  οι υπόλοιπες φοιτητικές παρατάξεις που χρησιμοποιούν απροκάλυπτες δικαιολογίες  για να καλύψουν την ατέρμονη αδιαφορία τους.

 ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Τα προβλήματα δεν λύνονται με κλειστές σχολές. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να βρεθεί μία άμεση λύση  και να ανοίξουν τα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ εδώ και τώρα!

ΔΑΠ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΦΟΙΤΗΤΗ

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 15 Νοέμβριος 2013 15:41
Περισσότερα...
 
Πτυχιακή Εξεταστική PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 04 Φεβρουάριος 2013 12:03

Ύστερα απο πολλές πιέσεις της ΔΑΠ-Οικονομικού τόσο στις Γενικές Συνελεύσεις Τμήματος όσο και στη Γραμματεία της Σχολής,η Πτυχιακή Εξεταστική είναι γεγονός και στο Τμήμα μας.Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Γραμματείας,οι δηλώσεις για την Πτυχιακή Εξεταστική θα ξεκινήσουν απο σήμερα 4/2/2013 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη 7/2/2013 ενώ θα γίνονται εντύπως στη Γραμματεία της Σχολής,Ευριπίδου 14 1ος όροφος.

Δείτε εδώ το έντυπο των Δηλώσεων και ποιά μαθήματα δικαιούστε να δηλώσετε!!!!!!!

Πέρα από τις χρόνιες διεκδικήσεις της Δαπ-Οικονομικού για Πτυχιακή Εξεταστική, η Δάπ-Οικονομικού στις 18/12/2012 συγκάλεσε Διοικητικό Συμβούλιο με συγκεκριμένο ψήφισμα για Πτυχιακή Εξεταστική όπου όπως θα δείτε παρακάτω κάποιοι συνάδελφοι αρνήθηκαν να υπογράψουν,γυρίζοντας την πλάτη στους φοιτητές και ικανοποιώντας με αυτό τον τρόπο τα μικροκομματικά τους συμφέροντα.

Η σχετική πρόταση είναι διαθέσιμη εδώ

ΔΑΠ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Νοέμβριος 2013 11:44
Περισσότερα...
 
Αποτελέσματα Φοιτητικών Εκλογών 2013 PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 20 Απρίλιος 2013 10:24

Η ΔΑΠ-Οικονομικού κερδίζει την 15η πρωτιά με ποσοστό 48%

Περισσότερα...
 
«ΈναρξηΠροηγούμενο123ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 2 από 3

 

 

Έχουμε 27 επισκέπτες συνδεδεμένους

Σεμινάρια Λογιστικής

Social Media

Απεργίες - Ενημέρωση

Φροντιστήρια ATC

atc

Φροντιστήρια Σαββοπουλος

Φροντιστήρια ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ

Ιπποκράτους 36, Αθήνα

517502